Bewoners aan het woord

De woningen worden van top tot teen aangepakt (foto’s gemaakt door Greta Burger, zie ook onderaan)

In deze rubriek ‘Bewoners aan het woord’ vertellen huurders hun verhaal rondom het verbeterplan voor 42 woningen in Lageweg. Deze laatste maand van het jaar gingen we op bezoek bij Greta en Wim Burger, de bewoners van Wildertkade nummer 25.
 

Dichtbij het vuur

Greta en Wim wonen vlak naast het tijdelijke onderkomen van Willems Vastgoedonderhoud voor het groot onderhoud aan de acht huizenblokken. Vanuit de beschikbare hoekwoning worden alle onderhoudswerkzaamheden door uitvoerder Marco van Cortenberghe gecoördineerd.

Wim: “We zien alles natuurlijk van dichtbij, maar het valt ons tot nu toe enorm mee. Er wordt netjes en volgens planning gewerkt. Meestal kunnen we zelfs voor de deur parkeren. De medewerkers maken lange dagen en als het werk erom vraagt, gaan ze tot in de late uurtjes door. Mocht hiernaast niemand aanwezig zijn, dan vinden we het prima als leveranciers hier aanbellen. Je moet toch een beetje begrip voor de situatie hebben.”
 

Roots in Ouderkerk a/d IJssel

Greta en Wim wonen al sinds 1979 aan de Wildertkade. Greta: “Ik ben hier vlakbij opgegroeid en Wim kwam van de Kerkweg in Ouderkerk a/d IJssel. In dit huis hebben we onze twee kinderen zien opgroeien. Nog altijd wonen we met veel plezier in Lageweg.”

Het is duidelijk zichtbaar dat Greta en Wim hun woning zowel binnen als buiten graag bijhouden. “Zo is het toch een kleine moeite om het trottoir zo nu en dan aan te vegen. Dat scheelt je natte voeten als je uit de auto stapt”, vertelt Wim met een glimlach. “En we hebben best geluk met onze woningbouwstichting, want alles wordt keurig geregeld en onderhouden.”
 

Warm de winter door

Dat de werkzaamheden het wonen comfortabeler maken, is al duidelijk geworden. Wim: “We merken echt een groot verschil in huis. Precies toen het vorige week koud werd, was het dak- en spouwmuurisolatiewerk afgerond. Je zou nu in een t-shirt boven kunnen lopen, want het blijft gewoon op temperatuur.” Greta voegt daaraan toe: “We zijn ook blij met de nieuwe kozijnen. Geen kieren meer, overal goed glas en met het ventilatiesysteem hebben we droge ramen. Ik kan niet wachten om ze te gaan zemen, maar dat heeft geen zin nu de stellingen er nog staan.”

Extra respect hebben Greta en Wim voor de medewerkers die hun werk in de kruipruimte moeten verrichten. “Gelukkig kon de vloer intact blijven, maar dat is toch een vak apart in zo’n benauwde ruimte. De balken zijn meteen behandeld ter preventie van zwam”, aldus Greta.
 

Voelt straks als een villa

Wim: “Met de gevelverbetering volgend jaar zullen de woningen een totaal andere uitstraling krijgen. Maar eerst de finishing touch van de huidige werkzaamheden, waarna het project twee weken stil komt te liggen voor de feestdagen. Begin volgend jaar komen de overige blokken aan de beurt. Straks in het voorjaar zitten we er allemaal prachtig bij!”

Terug naar nieuws overzicht
Woningbouwstichting Samenwerking