Huurwoningen in Lageweg worden klaargemaakt voor de toekomst

Woningbouwstichting “Samenwerking” laat de huurwoningen aan de Vlamingsweer, Oosterweer, Hoefweer, Wildertkade, Hoge Molenwerf en Nieuwlandsekade duurzaam opknappen.

Met de eerste voorjaarsdagen die zich al vroeg aandienen, verloopt het groot onderhoud voor de 42 huurwoningen in Lageweg voorspoedig. Het was eind september vorig jaar dat het bouwbord van Willems Vastgoed Onderhoud officieel werd onthuld. De winter heeft maar kort tot verlet geleid en de voortgang bij de huizenblokken is duidelijk zichtbaar. Terwijl alle woningblokken op dit moment nog in de steigers staan, kunnen sommige bewoners achter de bouwsteigers hun nieuwe gevel al bewonderen.

Duurzame verbetering

Het groot onderhoud begon met werkzaamheden onder de vloer. Naast de vloerisolatie zorgen dak- en spouwmuurisolatie voor betere energieprestaties. Bij alle woningen zijn inmiddels nieuwe kozijnen, hoogrendementsglas en mechanische ventilatie geplaatst. Extra comfort is een welkome verbetering. “Het is binnenshuis echt veel aangenamer”, zo vertellen huurders aan de Wildertkade tevreden. 

Sommige werkzaamheden kunnen voortdurend doorgang vinden en andere klussen vinden blok voor blok plaats. Op de foto’s kunt u de verschillende fases goed zien. Zodra de dakrenovatie is afgerond, worden dakgoten, dakramen en pannen gemonteerd. Vervolgens kunnen de steigers worden ingepakt met zogenaamde krimpfolie, wat nodig is voor het gevelwerk. Met deze folie kan het stuken droog en uit de wind worden uitgevoerd. 

Eerste woningen bijna uit de steigers

Voorlopig kunt u in het buurtschap Lageweg iedere werkdag nog vele medewerkers met bouwhelmen tegenkomen. Tot en met de bergingen krijgen de blokken een moderne uitstraling. Ten slotte worden de daken van bijna alle woningen ook voorzien van zonnepanelen, wat nog eens extra gaat schelen in de portemonnee van de huurders. Nu er al nieuwe stoepjes verschijnen, kunnen de eerste steigers eind maart gedemonteerd worden.

Op het schema van de uitvoerder staan hermontage van zonwering, bestrating en beplanting als laatste genoemd. Natuurlijk kijken de huurders daarnaar uit. Want eerlijk is eerlijk, de uitvoering heeft in zijn totaliteit straks wat meer tijd in beslag genomen dan waar vooraf op was gerekend. De eisen in het kader van de Flora- en faunawet zorgden bij de start al voor vertraging en daarnaast ontstonden tijdens de uitvoering hier en daar tegenvallers. Aannemer Willems doet zijn uiterste best om elk probleem zo snel mogelijk op te lossen, maar soms kost dat gewoon meer tijd. De prognose is dat het verbeterproject van alle acht blokken begin mei wordt opgeleverd. Ga gerust eens een kijkje nemen!
 

Terug naar nieuws overzicht
Woningbouwstichting Samenwerking