Voortgang groot onderhoud Lageweg

Twee maanden na de officiële aftrap van het groot onderhoud voor de 42 woningen in Lageweg is het tijd voor een voortgangsbericht. Ondertussen is er namelijk al veel gebeurd bij diverse blokken. Uitvoerder Marco van Cortenberghe van Willems Vastgoedonderhoud praat ons bij over het verbeterproject: wat is inmiddels gerealiseerd en waar wordt momenteel aan gewerkt?

Eerste isolerende maatregelen afgerond

In september werd gestart met de isolatie van de huurwoningen. Alle huizen van de acht blokken zijn door specialisten voorzien van vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Dit zorgt deze winter meteen voor een besparing op energiekosten. En dat de aangebrachte isolatie tocht in huis tegengaat, is al door verschillende bewoners opgemerkt.

Deze laatste weken in november worden de eerste geïsoleerde kantplanken bij drie blokken gemonteerd. Dit voorkomt problemen zoals optrekkend vocht en koudebruggen. Bovendien zorgen deze kantplanken voor een nette gevelafwerking bij de fundering. Zie ter illustratie de foto's onderaan dit nieuwsbericht, waar u bij de buitenkraan ook een impressie krijgt van de dikte van het gevelisolatiemateriaal.

Werkzaamheden in volle gang

Terwijl de eerste kozijnen inmiddels zijn vervangen en ook de glaszetter bij sommigen al is langsgeweest, staan twee blokken nu in de steigers. Dat betekent dat in week 48 begonnen kan worden met de dakwerkzaamheden. Nog dit jaar worden daar de nieuwe dakpannen gelegd.

Verder worden op dit moment de schuren onder handen genomen. Van voegwerk tot boeiboorden en dakbedekking, alles krijgt een welverdiende opknapbeurt.

Gevelverbetering op de planning voor 2019

Sommige werkzaamheden kunnen voortdurend doorgang vinden en andere klussen vinden blok voor blok plaats. De doelstelling is om iedere week vier woningen aan te pakken. In het buurtschap Lageweg kunt u hiervoor iedere dag zo'n 10 tot 15 medewerkers met bouwhelmen van Willems Vastgoedonderhoud tegenkomen.

De meest zichtbare vernieuwing aan de gevels staat voor volgend jaar op het programma. Ook vinden dan bij sommige huurders de werkzaamheden binnenshuis plaats. Denk aan het vernieuwen van keukens in enkele woningen. Willems Vastgoedonderhoud inventariseert hiervoor momenteel alle wensen.

Naar verwachting wordt het project in week 17/18 van 2019 opgeleverd. Uiteraard speelt de strengheid van de winter hierbij een rol. Heeft u als bewoner vragen over het groot onderhoud? Loop dan gerust eens binnen bij Wildertkade 27!

Terug naar nieuws overzicht
Woningbouwstichting Samenwerking